Blog

Gânduri și multe emoții la început de an școlar

𝐆𝐚̂𝐧𝐝 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢: vă doresc ca școala să vă învețe să învățați, să vă pună oglinzi și ferestre în față ca să știți cine sunteți și să știți ce puteți, să vă provoace să fiți perseverenti în aceeași măsură în care vă învață să fiți relaxați și dispuși să fiți atenți la tot ce este în jurul vostru. Vă doresc ca școala să vă lase să fiți în continuare copii, să vă jucați, să râdeți, să faceți prostii, în aceeași măsură în care vă învață importanța disciplinei. Am așteptări mari? Cu siguranță! Dar alături de școală voi fi și eu, să conțin, să șterg lacrimi, să râd răsuri, să zâmbesc zâmbete câteodată fericite, altă dată triste. Sigur că îmi doresc să nu vi se întâmple multe dintre lucrurile care mi s-au întâmplat mie și pe care a fost nevoie să le târâi după mine ca pe niște tinichele grele și zornăitoare până să le pot găsi un sens. Știu că fac multe lucruri din reacție și din dorința ca voi să trăiți opusul a ceea ce am trăit eu sau măcar ceva un pic mai bun! Vă promit că voi lucra cu mine mult ca să surprind proiecțiile rănilor mele.

𝐆𝐚̂𝐧𝐝 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐢̂𝐧𝐯𝐚̆𝐭̦𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐬̦𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐨𝐫𝐢: știu că nu este ușor, știu că noi ne-am dori ca voi să fiți o combinație între Einstein, Deepak Chopra și Marie Curie. Este ok să vă dați voie să fiți oameni, să vă mai pierdeți răbdarea, să nu fiți mereu la o altitudine atât de mare încât să rămâneți fără aer, dar dincolo de tot și toate, nu uitați că ai noștri copii rămân cu amintirea a cum i-ați făcut să se simtă. Atât. Doar atât îmi doresc. Ca voi să îi faceți să se simtă bine în pielea lor chiar când greșesc sau mai ales atunci. Să învețe din greșeală pentru că altă formă de învățare NU EXISTĂ!

𝐆𝐚̂𝐧𝐝 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐚̆𝐫𝐢𝐧𝐭̦𝐢: sunt și eu un părinte care își dorește ca ai săi copii să vadă o față mai frumoasă, mai blândă, mai plină de empatie a vieții iar asta să îi facă să se poarte cu blândețe, frumusețe și empatie față de ei înșiși!Ne doresc nouă tuturor un an școlar în care copiii noștri să poată fi copii și, dincolo de măști, să își trăiască autentic copilăria cu joacă, bucurie și normalitate.